Help jij ons mensenrechtenactivisten helpen?

Om jouw en onze veiligheid niet in gevaar te brengen, bellen we dit voorjaar niet aan voor de landelijke collecte. Maar omdat onze strijd helaas nog steeds nodig is, vragen we je wel om een kleine bijdrage in onze digitale collectebus. Zo kunnen wij ons werk blijven doen voor al die mensen die zich inzetten voor mensenrechten, wereldwijd. Vaak met gevaar voor eigen leven.

Met jouw bijdrage kunnen we acties blijven organiseren. Zoals de jaarlijkse Write for Rights, waarmee we al een aantal mensen vrij hebben weten te schrijven. Voor anderen leverde de massale schrijfactie strafverkorting op of een iets betere behandeling.

Maar we zetten jouw bijdrage ook in voor onderzoek naar schendingen van mensenrechten. Denk aan het recente onderzoek naar de misstanden bij de voorbereidingen van het WK in Qatar. Onze gedegen reputatie is een belangrijk wapen. Omdat we altijd goed onderzoek doen voordat we in actie komen voor een schending van mensenrechten, worden we serieus genomen en kunnen overheden niet om ons heen.

Doneer jij ook digitaal? Dan kan in de collectebus op onze Facebookpagina.

Alvast bedankt!