Rights Walk

Rights Walk 058 – Leeuwarden in en na WOII

Beleef Leeuwarden eens op een andere manier. Met de Rights Walk ‘Leeuwarden: mensenrechten in en na WOII’ maak je met je smartphone een bijzondere stadswandelingen waarin mensenrechten centraal staan. Je komt langs diverse plaatsen in en rond het centrum die herinneren aan mensenrechtenschendingen in de Tweede Wereldoorlog. Aan elke locatie is een quizvraag gekoppeld over mensenrechten die tijdens de oorlog onder druk stonden, maar die ook nu nog worden geschonden.

Gratis app
Je kunt de gratis Rights Walk app hieronder downloaden voor Android en iPhone. Kies voor Leeuwarden en je komt op de route. Via tekst, beeld en geluidsfragmenten maak je tijdens je wandeling kennis met de oorlogsverhalen van de stad en haar bewoners. Verhalen van stadsgenoten die werden weggevoerd omdat ze Joods waren. Van censuur en propaganda. Van onmogelijke keuzes. Maar ook van dappere mensen die een verschil maakten. 
DOWNLOAD APP VOOR ANDROID     DOWNLOAD APP VOOR APPLE

Andere steden
De Rights Walk ‘Leeuwarden: mensenrechten in en na WOII’ maakt deel uit van een serie Rights Walks in een aantal steden in Nederland. Kijk ook eens naar de andere plaatsen en de onderwerpen die daar worden behandeld. Zoals Middelburg waar de stadswandeling over de afschaffing van de slavernij gaat, of Leiden met een route over vluchtelingen en Den Haag met een Engelstalige Rights Walk langs alle monumenten die met internationaal recht en mensenrechten te maken hebben.